REPLICĂ LA COMUNICATUL SSPR

 

 Referitor la comunicatul din data de 16 iulie 2019, apărut pe site-ul SSRMLAP  1945-1989, semnat de Secretarul de Stat, domnul Laurențiu Florian Coca, care are rolul de a distrage atenția de la adevăratele probleme cu care se confruntă Secretariatul de Stat și respectiv categoria luptătorilor anticomuniști din luna decembrie 1989. Precizez că nu cantitatea dă greutate fenomenului, ci calitatea!

Vă asigur că atât subsemnatul, cât și toți foștii deținuți politici și deportații purtăm respect și considerație față de urmașii decedaților, de răniții cu grad de invaliditate și de revoluționarii autentici care au avut cu adevărat un rol determinant.

         În decembrie 1989, întrega națiune a fost alături de revoluționari, inclusiv foștii deținuți politici. Unii dintre noi au și calitatea de revoluționari!

         Vorbesc ca unul care cunoaște cele petrecute în urmă cu aproape 30 de ani, din interior. Mai mult, subsemnatul am făcut parte dintr-o asociație (APAR- Brașov), care timp de mai mulți ani, a cercetat adevărul despre „Revoluția” din Brașov, deținând și documente în acest sens.

 Într-unul din numerele Revistei Revoluției (nr.3-4) se menționează: „Octav Bjoza este primul brașovean care în ziua de 22 decembrie 1989, a pătruns în sediul Securității din Brașov. Nu a solicitat drepturi în baza Legii nr.42/1990.”

Deținuții politici au avut și ei zeci de mii de morți care nu s-au mai întors niciodată la casele lor, zeci de mii de mutilați și zeci de mii care continuă să sufere și azi.

Este falsă părerea dvs., cum că lupta foştilor deţinuţi politici a fost zadarnică! Prin atitudinea noastră am demonstrat unei lumi întregi, că în această ţară nu toţi am fost nişte laşi şi nişte lingăi ai partidului comunist şi ai Moscovei, ci mai mult decât atât, când a fost vorba de salvarea demnităţii acestui neam, nici chiar jertfa supremă nu ni s-a părut a fi prea mult.

Atunci, de unde atâta deranj!?

Este cunoscut faptul că la obținerea calității de revoluționar și mai ales aceea de LRD, plăcile turnante ale fărădelegilor au fost la Brașov și București.

 Odată cu creșterea indemnizațiilor a crescut proporțional și numărul revoluționarilor!

Desigur, rolul SSRMLAP este acela de a apăra drepturile adevăraților revoluționari pe deoparte, iar pe de altă parte,  pe acela al Statului Român, adică legalitatea, ceea ce nu prea se vede.

 Este greu de înțeles  și mai greu de acceptat, cum după ce ani de zile ai servit Partidul Comunist în calitate de activist de partid, de director, de procuror, de ofițer de securitate, de miliție sau de MApN, peste noapte să devii anticomunist!

 Cu certitudine, avem de-a face cu un paradox!

După ce ani de zile ai fost un lingău al PCR, ți s-a dat „șansa”, adică onoarea de a deveni revoluționar.

Putem găsi mai multe vinovății, dar aici voi menționa doar două și anume:

  • a Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989, care de-a lungul timpului a lăsat și chiar a încurajat proliferarea numărului revoluționarilor și
  • a legiuitorului care a făcut legi reparatorii, de-a dreptul jignitoare la adresa noastră, în comparație cu aceea a revoluționarilor.

          În susținerea celor relatate vă amintesc:

  • Dezastrul găsit, cumulat de-a lungul anilor, cu ocazia primului interimat ( de zece luni și jumătate), lucru pe care l-am făcut cunoscut Guvernului la toate nivelurile prin opt adrese, toate având numere de ieșire-intrare;
  • Numai în ultimii zece ani, 3 secretari  de stat au fost arestați și alți 2-3 destituiți;
  • Peste 1000 de procese pe rol, pentru mită, acte false sau solicitarea de drepturi fără a le avea și multe altele.

           Sunt convins că un dialog cu persoane competente ar fi dezamorsat acest conflict.

       SUBSECRETAR DE STAT

și

PREȘEDINTE al AFDPR

OCTAV BJOZA

replica sspr1replica sspr2replica sspr3

Comments are closed.
Please click here for