COMUNICAT

București, 04.03.2021: Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea prescurtată AFDPR, protestează față de intenția desființării Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului – Centru de excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință.

Indiferent ce vor unii sau alții, AFDPR a fost, este și va rămâne o adevărată instanță morală în această țară!

Este cunoscut faptul că, în istoria recentă a țării, ROMÂNIA s-a făcut cunoscută în lume, în principal prin sport și cultură.

Cum sport nu mai avem, devenind CIUCA BĂTĂILOR tuturor, lucru explicabil prin faptul că tăvălugul samsarilor din imobiliare a ras cea mai mare parte a terenurilor de sport, oferind în schimb tinerilor discoteci, baruri, alcool și droguri, ne-a mai rămas doar CULTURA!

Aflăm cu stupoare cum persoane sau grupuri de persoane sunt bântuite de gândul de a desființa Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului – Centru de excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință!

Chiar nu realizăm că avem de-a face cu una, dacă nu chiar cu singura instituție din această țară care a adus aici universitari, academicieni, foști miniștri ai culturii, prim-miniștri și președinți de state din toată lumea, adăugând plusvaloare României?!? Și prin acest mod România poate prezintă și mai mare interes internațional!

Chiar am uitat că întemeietorul acestui institut este fostul Președinte al României Emil Constantinescu (1996-2000), cel care a luat atitudine față de evenimentele din Serbia rămasă încă sub conducere comunistă?!?

Am uitat oare faptul că fostul Președinte a interzis trecerea avioanelor militare rusești spre Serbia prin spațiul aerian al României sau că a netezit și a grăbit intrarea țării în NATO?

Că la întâlnirile șefilor de state nu l-a văzut nimeni „gudurându-se” sau urcându-se pe borduri spre a fi băgat în seamă de ceilalți?!?

Noi, foștii deținuți politici și deportați, putem fi considerați subiectivi pe bună dreptate, având în vedere că Președintele Emil Constantinescu a fost alături de noi de peste 30 de ani, alături de aceia care au reprezentat demnitatea și moralitatea cetățenilor acestei patrii. Dânsului i se datorează monumentul național și tot dânsului „micile” reparații morale și materiale acordate nouă.

Noi toți îi suntem recunoscători și îi mulțumim!

 

Preşedinte al AFDPR și

Subsecretar de Stat

Octav BJOZA

Comments are closed.
Please click here for