COMUNICAT

Bucureşti, 9 septembrie 2021

Cu deosebită tristeţe și profund îndurerați, am aflat că, la 8 septembrie 2021, de ziua Nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer doamna Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu şi vicepreşedinte al Fundaţiei Corneliu Coposu, care i-a fost alături unuia dintre cei mai mari și importanți luptători anticomuniști din rândul foștilor deținuți politici.

Născută la data de 6 decembrie 1924, în localitatea Bobota (jud. Sălaj), Flavia Lucia Terezia Coposu a terminat liceul la Blaj, în anul 1943, înscriindu-se apoi la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Însă, la terminarea facultății, având în vedere familia din care provenea și activitatea fratelui său, din cauza „recomandărilor” Securității, nu a găsit niciun loc de muncă și a fost, pe rând, zilieră la Statistică (1948-1949), a lucrat la o fabrică de construcții la Canalul Dunărea – Marea Neagră, unde se folosea și munca silnică a deținuților politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu (1949-1953), a fost contabilă la o întreprindere de prototipuri de mașini și utilaje din București (1953-1955) etc., căsătorindu-se în anul 1960 cu domnul Constantin Cristian Bălescu (la rândul său, fost deținut politic, arestat în 1949 și care a trecut prin închisorile Târgovişte şi Piteşti).

La 17 iulie 1996, alături de sora sa, Rodica, doamna Flavia Bălescu-Coposu a înființat Fundația Corneliu Coposu, având ca principal scop răspândirea principiilor creștin-democrate în care ilustrul lor frate a crezut mereu.

În anul 2009, doamna Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa, doamna Rodica Coposu, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decorația „Crucea Casei Regale a României”.

A fost mereu alături de Corneliu Coposu, fratele nostru de luptă și suferință și, bineînțeles, alături de noi toți, doamna Flavia Bălescu-Coposu reprezentând una din figurile emblematice ale României – un model de demnitate, onoare și dăruire.

Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace!

Comitetul Naţional de Conducere al AFDPR

Comments are closed.
Please click here for