Salutam actiunea I.I.C.C.M.E.R. in privinta tortionarilor din perioada comunista

C O M U N I C A T

Consecvenţi idealurilor pentru care am luptat şi am suferit în perioada comunistă, noi, cei peste 200 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Naţională a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii Comuniste din România, întruniţi  la Miercurea Ciuc în zilele de 6 şi 7 septembrie 2013, ne manifestăm îngrijorarea faţă de criza economică, socială şi politică din ţară, consecinţă a crizei morale a întregii clase politice.

În acest context, salutăm acţiunea I.I.C.C.M.E.R. de identificare şi trimitere în judecată a unor torţionari din perioada comunistă şi sperăm că această acţiune se va extinde asupra tuturor celor vinovaţi. Salutăm, deasemenea, promptitudinea cu care Parchetul a reacţionat la sesizarea I.I.C.C.M.E.R.

Credem că numai în acest mod condamnarea comunismului ar putea deveni reală şi nu formală, creându-se astfel premizele formării unei noi clase politice cu principii morale sănătoase, bazată pe cunoaşterea şi asumarea istoriei recente a României şi pe jertfa foştilor deţinuţi politici şi a deportaţilor, care se simt în continuare umiliţi de actuala clasa politică.

Am luat act cu bucurie de interesul manifestat în ultima perioadă de o mare parte din mass-media, pentru cunoaşterea crimelor comunismului şi a celor vinovaţi de producerea lor.

Preşedinte

Octav Bjoza

 

 

Comments are closed.
Please click here for