ASOCIAŢIA  FOŞTILOR  DEŢINUŢI  POLITICI

 ŞI VICTIME ALE DICTATURII 

DIN  ROMÂNIA

A.F.D.P.R.

ASSOCIATION  DES  ANCIENS  DETENUS  POLITIQUES  DE  ROUMANIE

               FORMER  ROMANIAN  POLITICAL  PRISONERS  ASSOCIATION

             Str.Mântuleasa nr.10, 030554 Bucureşti, sector 3, ROMÂNIA, tel.fax.3172317

 

                                                                                                                                                                                               Nr.23/09.08.2016

 

 

P R O T E S T

 

În ultimele două săptămâni, asistăm la dezbateri televizate, pe mai toate posturile, declanşate pe bună dreptate, de către reprezentanţii veteranilor de război, pe tema Codului Fiscal.

Înalţi funcţionari de stat şi alte persoane ignorante, sfidătoare sau rău intenţionate, au gândit să mai stoarcă ceva bani, chiar de la cei care s-au jertfit pentru ţară.

În România sunt mai multe legi speciale.

Să se fi uitat că deasupra tuturor acestor legi, ar trebui să ne situăm nou, foştii deţinuţi politici şi deportaţi?

Să se fi uitat oare că noi am declanşat această discuţie încă din ianuarie-februarie 2016, fără a obţine nimic favorabil şi concret?

Să se fi uitat că Statul Român ne-a asasinat, ne-a condamnat la moarte sau la ani grei de muncă silnică în mine de plumb, la Canalul Dunărea-Marea Neagră, la stuf, la diguri de pământ sau canale de irigaţii, bătuţi, torturaţi, înlănţuiţi, înfometaţi şi lipsiţi de minime condiţii de igienă şi asistenţă medicală?

Să se fi uitat că ne-au confiscat toată agoniseala, fără ca mulţi dintre noi să fi primit vreo compensaţie morală sau materială?

Să se fi uitat că senatorii, doamna Ecaterina Andronescu şi d-nii General Dobriţoiu şi Puiu Haşoti au declanşat proiecte de legi care să anuleze aberaţiile cuprinse în articolul 502 al noului Cod Fiscal, ce trebuiau puse în discuţia Parlamentului în regim de maximă urgenţă?

Este o bătaie de joc la adresa noastră, din partea autorităţilor Statului Român, care nemaiputând să scoată bani din „piatră seacă”, s-au gândit să ne mai vămuiască o dată, acum, după 60-70 de ani!

Este o ruşine ca cei care au salvat demnitatea acestui popor, să fie trataţi în acest mod!

 

Preşedinte,

Octav Bjoza

 

 

Comments are closed.
Please click here for