DEPARTAMENTUL PENTRU LUPTĂTORI ÎN REZISTENŢA ANTICOMUNISTĂ

 

 

 

Înaltpreasfințitul Părinte
† Andrei Andreicuț
Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului

Piața Avram Iancu 18, Cluj-Napoca, Cluj, 400117.

 

Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 – Departamentul pentru Luptători în Rezistenţa Anticomunistă și Comitetul Național de Conducere  al Asociației Foștilor Deținuți Politici  și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR),  salută cu nemărginită bucurie, inițiativa Bisericii Ortodoxe Române, prin Preotul Grigore Benea, de a reamenaja și construi  lângă Cimitirul din „Dealul Cărămidăriei”, o bisericuță, chilii, sală de mese și conferințe.

Avem convingerea că în acest fel vom cinsti cu adevărat memoria martirilor decedați în Penitenciarul Gherla. În acest mod va domni curățenia, se va rosti  o rugăciune, se va aprinde o lumânare, se va pune o floare….

De aceea Înaltpreasfințite Andrei Andreicuț vă mulțumim pentru sprijinul moral și nu numai, acordate pentru realizarea acestor obiective.

Ar trebui ca după finalizarea lor, toți elevii din Gherla, să participe măcar odată pe an la slujbele religioase și de comemorare a acestor martiri! Numai în acest fel vom reuși să educăm tânăra generație în spiritul dragostei de neam, patrie, tricolor și credință strămoșească.

 

Cu aleasă prețuire,

 

Subsecretar de Stat

și

Președinte AFDPR

OCTAV BJOZA

 

Comments are closed.
Please click here for