Informare de presă, 22 iunie

Vineri 22 iunie, ministrul muncii, familiei și protecției sociale, Mariana Câmpeanu s-a întâlnit cu o delegație a Asociaţiei Foştilor Deţinuți Politici din România (AFDPR), condusă de președintele organizației, Octav Bjoza.

Reprezentanții AFDPR au mulțumit ministrului muncii pentru primire, arătând că foştii deținuți politici au resimțit în ultimii ani mai multă umilință și desconsiderare din partea autorităților statului decât în anii de detenție în închisorile comuniste, la canal, în deportare sau în lagărele de muncă forțată. Ei au împărtășit ministrului muncii o serie de probleme cu care se confruntă, printre care problemele materiale, ca valoarea simbolică a indemnizației, accesul la medicamente gratuite,  bilete de tratament și transport pe calea ferată. Totodată, au făcut un apel la toate autoritățile statului pentru mai mult respect și cinstire a memoriei și a supraviețuitorilor rezistenței anti-comuniste din România. În acest sens, președintele AFDPR a remarcat faptul că Bucureștiul este singura capitală din fostele țări socialiste care nu are un monument sau un muzeu al rezistenței anti-comuniste.

Ministrul muncii s-a angajat să analizeze și să găsească soluții pentru acele probleme care sunt de resortul ministerului muncii, familiei și protecției sociale, cum sunt cele referitoare la accesul la bilete de tratament și abonamente de transport pe calea ferată. De asemenea, a indicat disponibilitatea de a sprijini acele inițiative menite să îmbunătățească legislația în vigoare pentru această categorie de cetățeni, lucru ce va fi posibil începând cu sesiunea de toamnă a legislativului.

Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Comments are closed.
Please click here for