am dat curs invitaţiei Asociaţiei Monarhiştilor din Cluj, de a participa la mai multe evenimente organizate în zonă, astfel:

     Între orele 9.00-9.45, primire la IPS Andreicuţ, la Birourile Mitropoliei din Cluj. Am fost însoţit de Preotul Grigorie Benea, de la Mânăstirea „Sfinţii 40 de Mucenici” – Memorialul Gherla, cu care am discutat despre comemorările şi slujbele religioase care vor avea loc la Monumentul Luptătorilor Anticomunişti din centrul oraşului Huedin şi cele închinate luptătorului anticomunist Teodor Şuşman senior, la mormântul acestuia din Dealul Firii, satul Răchiţele, comuna Mărgău.

     Între orele 11.15-11.50, la Monumentul din Huedin, a avut loc comemorarea şi slujba religioasă oficiate de către 5 preoţi ortodocşi şi mai apoi, de către unul greco-catolic. Monumentul a fost ridicat prin grija d-lui Ministru Gavril Dejeu, în memoria luptătorilor anticomunişti din Masivul Vlădeasa, conduşi de Iosif Capotă şi Alexandru Dejeu. Am rostit un cuvânt de evocare şi am depus o coroană de flori din partea Guvernului României.

     Între orele 12.00-14.00, am ţinut o conferinţă despre lupta şi suferinţa foştilor deţinuţi politici şi deportaţi, la Liceul „Octavian Goga”, din Huedin, la care au participat 53 de elevi şi 6 cadre didactice (total cumulat 14.538 elevi, studenţi, profesori etc.).

     Între orele 15.30-16.00, am participat, împreună cu d-l Călin Roşu, de la Asociaţia Monarhiştilor, la o emisiune în direct, la TVR Cluj, dedicată în general, luptătorilor anticomunişti şi în special, grupurilor conduse de către Teodor Şuşman senior, Iosif Capotă şi Alexandru Dejeu.

 

Comments are closed.
Please click here for