(duminică), orele 10.00-14.00, am participat la slujba religioasă, efectuată de Preotul Grigorie Benea, în biserica Mânăstirii „Sfinţii 40 de Mucenici”, din cadrul Memorialului Gherla – Dealul Cărămidăriei şi parastasul IPS Bartolomeu Anania, cât şi al martirilor căzuţi în Penitenciarul Gherla şi nu numai. Am vorbit în faţa a 160 de persoane despre victimele şi călăii Penitenciarului Gherla (total cumulat 14.698 elevi, studenţi, profesori etc.). Totodată, în faţa credincioşilor, am înmânat Preotului Grigorie Benea, DIPLOMA DE MEMBRU DE ONOARE a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, stareţ al Mânăstirii „Sfinţii 40 de Mucenici” şi Preşedinte al Asociaţiei Memorialul Gherla, pentru activitatea de promovare şi păstrare a memoriei detenţiei politice anticomuniste din România, acordată cu unanimitate de voturi, de către participanţii la cel de al XXVI-lea Congres al AFDPR, din 17 septembrie 2019 de la Mamaia. La troiţa din Dealul Cărămidăriei, am depus o coroană de flori din partea AFDPR.

 Între orele 16.30-18.30, am fost  prezent la Biserica din lemn a ASCOR din Cluj, dând curs invitaţiei conducerii acestei asociaţii, cât şi a Preotului Ciprian Negreanu. Am ţinut o conferinţă despre lupta şi suferinţa poporului în vremea comunismului, în faţa a 175 de studenţi şi masteranţi (total cumulat 14.873 elevi, studenţi, profesori etc.).

În cele trei zile petrecute la Cluj, Huedin, Răchiţele şi Gherla, am remarcat organizarea impecabilă realizată de d-nii Cornel Jurju şi Călin Roşu de la Asociaţia „Promonarhia” din Cluj, ca şi a Preotului Grigorie Benea.

 

 

Comments are closed.
Please click here for