• orele 9.00-12.00, prezent la Memorialul Sighet, unde am participat la:
  • dezvelirea plachetei acordate de European Heritage Label, d-nei Ana Blandiana, Preşedinte a Fundaţiei „Academia Civică”, la Plovdiv în Bulgaria, pentru Memorialul de la Sighet, declarat sit de importanţă europeană. Atât aici cât şi
  • în holul mare de la parterul Memorialului, au avut loc luări de cuvânt, printre care am remarcat pe următorii: Ana Blandiana, Mihai Şora, Prof.Dr. Gheorghe Bârlea, Horia Scubli, Primarul Sighetului, Ioana Boca, Sergiu Rizescu, Teodor Stanca, Octav Bjoza şi alţii;
  • lansări de carte.

Între orele 12.30-13.30, prezent la Cimitirul Săracilor din Sighet, unde am participat la slujbele religioase de pomenire a morţilor noştri în această temniţă, slujbe de rit greco-catolic şi ortodox. Aici au fost îngropaţi mişeleşte în miez de noapte, fără a li se cunoaşte locul mormintelor: Iuliu Maniu, Constantin Dinu Brătianu, Gheorghe Brătianu, Înalte feţe bisericeşti, făuritori ai Marii Uniri de la 1918. Cu această ocazie am depus două coroane de flori, una din partea Guvernului României şi cealaltă din partea Centralei AFDPR.

Între orele 14.00-15.00, am participat la masa de pomenire alături de circa 200 de persoane, la un restaurant din Sighet.

La acest eveniment, au participat foşti deţinuţi politici şi deporataţi din toată ţara, eu fiind în fruntea unei delegaţii de 45 de persoane, din Braşov şi Făgăraş.

La orele 15.00, am părăsit Sighetul, pe ruta Baia Mare-Dej-Gherla-Cluj-Turda-Aiud-Alba Iulia.

Comments are closed.
Please click here for