AFDPR-Comunicat-Protest-nr-104-20-07-2020

 

COMUNICAT-PROTEST

 

Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului,

în pericol de a fi evacuat!

 

Comitetul Național de Conducere al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea de AFDPR, își exprimă nedumerirea și chiar revolta față de negăsirea unei soluții viabile de către Statul Român în ceea ce privește spațiul deținut ca sediu de către Institutul Național Pentru Studiul Totalitarismului din România – INST, care funcționează sub egida Academiei Române, aflat de la înființare la adresa din strada Arhitect Grigore Cerchez, nr. 16, Sector 1, București.

O astfel de clădire ar fi trebuit considerată un bun de interes național, avându-se în vedere faptul că aici, la începutul anilor 1950, și-a avut sediul Securitatea din București. Aici, în acea perioadă, au fost anchetați partizanii, luptători anticomuniști, parașutați în România, după ce au fost instruiți în Occident.

În beciurile acestei clădiri au fost bătuți și torturați, înainte de a fi judecați, condamnați la moarte și executați, acești adevărați eroi ai patriei.

În prezent, INST deține un adevărat tezaur de patrimoniu: fotografii, picturi, sculpturi, carte și documente, toate de o inestimabilă valoare cultural-istorică.

Iată cât de ușor este să mai așezi o cărămidă pe temelia uitării, a ascunderii adevărului despre acele vremi rușinoase!!!

 

Preşedinte al AFDPR și

Subsecretar de Stat

Octav BJOZA

Comments are closed.
Please click here for