ASOCIAŢIA  FOŞTILOR  DEŢINUŢI  POLITICI  DIN  ROMÂNIA  

A.F.D.P.R.

ASSOCIATION  DES  ANCIENS  DETENUS  POLITIQUES  DE  ROUMANIE

               FORMER  ROMANIAN  POLITICAL  PRISONERS  ASSOCIATION

              Str.Mântuleasa nr.10, 70087 Bucureşti, sector 3, ROMÂNIA, tel.fax.3172317

 

                                                                                                            Nr. 14/05.02.2014

C ă t r e

MINISTERUL JUSTIŢIEI

 

Domnului Ministru Robert Cazanciuc

 

 

Referitor: adresa noastră nr.7/16.01.2014,

respectiv răspunsul Ministerului

nr.1757/16.01.2014

 

Am parcurs cu indignare răspunsul Ministerului, care este aproape identic cu cel pe care ni l-aţi trimis în urmă cu un an şi jumătate sub nr.80070/10.09.2012, prin care se face un istoric arhicunoscut de noi şi anume, acela al Legii nr.221/2009 şi al D L nr.118/1990.

Între cele două, nu există nici cea mai mică legătură, după cum încercaţi să ne sugeraţi.

D L nr.118/1990 are doar un caracter social şi viager. Caracter social, întrucât ne permite să ne târâm până la moarte, având în vedere că pensiile noastre pentru anii de muncă sunt atât de mici, încât cumulate cu indemnizaţiile primite, nu fac cât pensia unui ins care n-a fost deranjat de Justiţia română în vremea comunismului.

Aţi uitat domnilor, că noi am fost urmăriţi de Securitate prin  diabolice reţele de informatori, până în decembrie l989?

Aţi uitat domnilor, că noi am fost marginalizaţi toată viaţa, neputând promova în serviciu?

Justiţia română ne-a trimis la moarte prin  înfometare, tortură, bătăi şi munci silnice, luându-ne pentru totdeauna sănătatea, tinereţea, libertatea şi multora, vieţile, iar acum, culmea, tot Justiţia ne sfătuieşte să ne mulţumim cu puţin, adică cu D L nr.118/1990, care reprezintă doar firmituri azvârlite de la masa bogaţilor deveniţi sau în devenire.

Justiţia şi Securitatea ne-au schilodit trupurile şi sufletele pentru totdeauna, iar acum, GĂSIM PARALELISME între L 221/2009 şi D L 118/1990!!

Nu este numai ruşinos, ci chiar revoltător să ne vorbiţi nouă despre, citez „dreptate, echitate, proporţionalitate şi rezonabilitate”, când de 24 de ani aţi lăsat criminalii care ne-au trimis la moarte şi mai apoi, au avut ”grijă” de noi, să moară liniştiţi în paturile lor, cu pensii de  la două la cinci ori mai mari decât ale noastre, victimele lor. Ne vorbiţi nouă despre aceste noţiuni, pentru care noi ne-am dat viaţa!

„Venim după 20 de ani”! Este fals, întrucât această Lege 221/2009, noi ne-am imaginat-o odată cu Legea lustraţiei încă de la începutul anilor 1990, numai că ne-am lovit de zidul inerţiei şi inepţiei de sorginte comunistă, care a bântuit şi mai bântuie Parlamentul României.

Nu ne surprinde nici atitudinea, care vine cu slogane arhicunoscute de noi, ca „Statul nu are nici o obligaţie” sau „D L 118/1990 este suficient pentru a repara prejudiciul produs” au menirea de a face să se rostogolească în morminte şi zecile de mii de morţi, victime ale Statului Român.

În acelaşi timp în care nouă ni se vorbeşte de „dreptate şi echitate”, sub ochii Curţii Constituţionale şi ai Ministerului Justiţiei, se mai derulează o Lege 341/2004, aceea a revoluţionarilor din Decembrie 1989, care acordă reparaţii înzecite faţă de ale noastre, fără ca o parte însemnată dintre ei să fi pierdut măcar ceva! Dacă ne referim doar la aspectul bănesc, indemnizaţia medie lunară a unui revoluţionar aflat în plată, este de 1550 lei, multe dintre ele având valori cuprinse între 3.000 şi 5.000 lei pe lună, în timp ce a unui fost deţinut politic sau deportat, este numai 440 lei. În timp ce revoluţionarii au un Secretariat de Stat (40 de persoane) care să le poarte de „grijă”, noi nu avem nici măcar un singur reprezentant în Guvern sau Parlament.

Iată un model de cum se împarte „dreptatea” în România! Desigur în mod „echitabil”, după cum spuneţi dvs.!!

Iată cum cei ce populează instituţiile Statului, inclusiv Parlamentul României, în loc să urmeze şi să respecte aceste ultime jaloane morale ale Patriei, vă bateţi joc de ele!!

Anexăm prezentei un MANIFEST din care să rezulte cine am fost şi mai ales, cine am ajuns (4 pagini).

Sperăm ca aceste materiale traduse în mai multe limbi, să ajungă în Parlamentul European şi chiar dincolo de ocean.

 

Preşedinte,

Octav Bjoza

Comments are closed.
Please click here for