ASOCIAŢIA  FOŞTILOR  DEŢINUŢI  POLITICI

 ŞI VICTIME ALE DICTATURII 

DIN  ROMÂNIA

A.F.D.P.R.

ASSOCIATION  DES  ANCIENS  DETENUS  POLITIQUES  DE  ROUMANIE

               FORMER  ROMANIAN  POLITICAL  PRISONERS  ASSOCIATION

             Str.Mântuleasa nr.10, 030554 Bucureşti, sector 3, ROMÂNIA, tel.fax.3172317

 

                                                                                                                                                     Nr.14/12.04.2016

 

C ă t r e

 

PRIMĂRIA GENERALĂ A CAPITALEI

D-lui Primar General

Răzvan Sava

 

Comitetul Naţional de Conducere al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR),  vă este recunoscător şi vă mulţumeşte pentru intervenţia energică pe care aţi avut-o în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor la Monumentul Naţional al Luptătorilor din Rezistenţa Anticomunistă, amplasat în Piaţa Presei Libere.

Vă amintim că dezvelirea şi sfinţirea Monumentului trebuia să aibă loc în luna august a anului 2014, termen care mai apoi, a fost amânat pentru luna august 2015. La ambele termene, au fost lansate invitaţii, cu două luni înainte, unor personalităţi europene, inclusiv Conducerea Internaţională a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici (INTER ASSO), invitaţii ce nu au mai putut fi contramandate.

La începutul anului 2016, am stabilit ca ultim termen de dezvelire şi sfinţire a Monumentului, data de 7 mai 2016, orele 10.00, au fost lansate şi de această dată, invitaţiile la nivel internaţional, inclusiv de către d-l Preşedinte Emil Constantinescu. Întrucât acest ultim termen nu mai poate fi amânat sub nici o formă, vă rugăm să ne sprijiniţi ca la această dată, Monumentul să fie pregătit pentru inaugurare, chiar dacă lucrările nu vor fi finalizate.

 

Odată cu mulţumirile cuvenite, vă asigurăm Domnule Primar General Răzvan Sava, de aleasa noastră preţuire!

 

Preşedinte,

 

Octav  Bjoza

Comments are closed.
Please click here for