NOTĂ

În cele ce urmează, prezentăm integral Adresa nr. 18/10505/04.12.2020 a Preşedintelui AFDPR şi Subsecretarului de Stat SSRML Octav BJOZA către ÎPS Părinte ANDREI, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, cu privire la unele probleme legate de proiectul construcţiei Casei Memoriale Şuşman din loc. Răchiţele, jud. Cluj.

Pentru a vizualiza adresa transmisă Arhiepiscopului Vadului, Feleacului şi Clujului în format scanat, accesaţi următorul link:

Adresa nr. 18/10505/04.12.2020

Înalt Prea Sfinţite Părinte †ANDREI,

Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului

şi Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului,

 

Subsemnatul Octav BJOZA, Subsecretar de Stat în Guvernul României – Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 (SSRML) – Departamentul pentru Luptători în Rezistenţa Anticomunistă, Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), membru al Comitetului Internaţional de Conducere al Foştilor Deţinuţi Politici (INTER ASSO), vă informăm, Înalt Prea Sfinția Voastră, Părinte Arhiepiscop †ANDREI, cu privire la proiectul denumit „Versantul Partizanilor din Apuseni – Casa Memorială Șușman”, pe care AFDPR și subsemnatul îl susținem în totalitate, că, pentru demararea lucrărilor premergătoare reconstrucției în totalitate a casei familiei Șușman, din loc. Răchițele, jud. Cluj, avem imperioasă nevoie de sprijinul și, mai ales, de binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Voastre!

Reamintim că proiectul „Versantul Partizanilor din Apuseni – Casa Memorială Șușman”, realizat la Răchițele de către urmașii familiei Șușman (Constantin-Teodor, Dorina-Carmen, Emilia-Gabriela, Elena-Teodora și Gabriela Șușman), asumat din punct de vedere financiar și juridic de Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni, se derulează pe o parcelă de teren aflată în proprietatea urmașilor familiei Șușman, situată lângă drumul județean care leagă localitățile Răchițele și Doda Pili. Acest proiect este susținut nu numai de AFDPR și subsemnatul, ci și de alte opt asociații/ instituții reprezentative din România, respectiv de încă 12 personalități academice, ale vieții culturale și spirituale românești.

Cu toate acestea, cunoscând faptele survenite în ultimul timp și atmosfera din Răchițele (preotul Teodor Boc se opune proiectului și acuză în continuare familia Șușman că sunt „criminali” și „bandiți”, stârnind divergențe și conflicte la nivelul comunității locale), pentru desfășurarea în bune condiții a proiectului și începerea procedurilor premergătoare construcției Casei Memoriale Șușman, avem nevoie ca Înalt Prea Sfinția Voastră, Părinte Arhiepiscop †ANDREI, să susțineți și, mai ales, să binecuvântați aceste lucrări.

În speranța că vom găsi sprijin concret din partea Înalt Prea Sfinției Voastre, vă asigurăm, Înalt Prea Sfințite Părinte Arhiepiscop †ANDREI, de totala noastră stimă și considerație. Dumnezeu să vă poarte de grijă şi să vă ajute, în continuare, Înalt Prea Sfinţia Voastră, în tot lucrul cel bun! Amin!

 

Cu plecăciune, aleasă prețuire

și deosebită considerație,

Subsecretar de Stat şi

Preşedinte al AFDPR

Octav BJOZA

Comments are closed.
Please click here for