Buletin informativ

ASOCIAȚIA FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI
Șl VICTIME ALE DICTATURII DIN ROMÂNIA A.F.D.P.R.
ASSOCIATION DES ANCIENS DETENUS POLITIQUES DE ROUMANIE FORMER ROMANIAN POLITICAL PRISONERS ASSOCIATION
Str. Mântuleasa nr. 10, 030554, București, S 3, Romania, tel/ fax 021317.23.17 CENTRALA AFDPR
Nr inreg: 62/28.11.2022
Catre Dl Nicolae Ciuca
Prim Ministru al Romaniei
CC:DI Adrian Caciu
Ministrul Finantelor Publice
Stimate Domnule Prim Ministru,
Alaturi de intreaga societate, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania apreciaza eforturile Guvernului Romaniei de a face fata provocarilor generate de criza energetica, razboiul din Ucraina si conseccintelor acestora asupra compatriotilor nostri, prin ultimele hotarari de Guvern, de majorare a salariului minim, pensiilor si unor categorii de indemnizatii.
Dorim in acelasi timp sa semnalam ca de la aceste masuri de sprijin, a fost exceptata pana acum categoria de persoane persecutate politic, asa cum este definita aceasta, de Decretul Lege 1 18/90.
Va rugam in acest sens, in concordanta cu prevederile legale, prezentate in extras DL 1 18/90, reactualizat Decembrie 2020, Art 4):
”.(3) În funcție de evoluția prețurilor și a tarifelor, indemnizațiile prevăzute la alin. (1) și (2) ( din DL 118/90) se actualizează prin hotărâre
a Guvernului, odată cu indexările aplicate pensiilor și celorlalte drepturi de asigurări sociale de stat.”, sa analizati justetea solicitarii noastre si sa dispuneti in mod corespunzator si actualizarea indemnizatiilor cuvenite beneficiarilor DL 118/1990, alaturi de celelalte categorii sociale pentru care s-a hotarat deja indexarea/actualizarea/majorarea, incepand cu Ol Ianuarie 2023.
Avem convingerea ca solicitarea noastra va fi solutionata in spiritul prevederilor legale, drept pentru care va multumim.
Cu deosebita consideratie,
Presedinte al AFDP
Sergiu Rizescu
Vicepresedinte
Leonard Campeanu

Comments are closed.
Please click here for