COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT

ASOCIATIA FOSTILOR DETINUTI POLITICI SI VICTIME ALE DICTATURII DIN ROMANIA, anunta cu regret, trecerea la cele vesnice a fostului nostru coleg, Dr. Radu Ciuceanu, unul dintre membri fondatori in 1990
ai AFDPR si simbol al luptei impotriva totalitarismului.
Cu o condamnare de 15 ani de temnita, pentru „crimă de uneltire împotriva ordinii sociale”, pe care i-a executat in totalitate in penitenciarele din Craiova, Pitesti, Jilava, Targsor, Gherla, Aiud si Vacaresti si cu persecutii politice ulterioare, in plan social si profesional, Dl. Radu Ciuceanu, dupa revolutia din 1989 s-a inscris intr-o campanie sustinuta de promovare a valorilor pentru care a luptat o viata intreaga.
În anul 1993 a fondat Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, institut sub egida Academiei Române, destinat cercetării trecutului totalitar al României. Pe parcursul celor aproape 30 de ani de existență, INST, sub conducerea dr. Radu Ciuceanu a desfășurat o intensă activitate de cercetare, concretizată în publicarea a peste 100 de numere din revista „Arhivele Totalitarismului” şi peste 150 de volume de studii, documente, memorii, dicţionare şi enciclopedii, multe, cu contributia marturiilor fostilor detinuti politici.
Membrii AFDPR se alatura tuturor celor ce poarta un profund respect pentru lupta, suferinta si activitatea sa, iar cinstirea si perpetuarea memoriei celui care a fost Dr Radu Ciuceanu va fi o datorie morala a tuturor victimelor totalitarismului.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Comments are closed.
Please click here for