Revenire pentru a sasea oara in ultimii 2 ani pentru o audienta la Presedintele Romaniei Traian Basescu

Domnului Preşedinte Traian Wăseseu

Prin prezenta revenim pentru a şasea oară în ultimii doi ani, rugându-vă să aveţi amabilitatea de a primi scurtă audienţă o mică deleaţie reprezentând noua conducere a AFDPR, de dupâ dispariţia regretatului nostru preşedinte, Constantin Ticu Dumitrescu, formată din:
1. Octav Bjoza – preşedinte (Braşov)

2. Paul Andreescu – vicepreşedinte (Constanţa)

3. Nistor Man – vicepreşedinte (Târgu Mureş)

4. Sergiu Rizescu – vicepreşedinte (Piteşti)

Scopul declarat al acestei tintrevederi a fost şi este acela de a ne cunoaşte şi a vă informa despre problemele cu care ne confruntăm de 21 de ani, care au trecut de la evenimentele din decembrie 1989, cât şi de umilinţele insuportabile la care suntem supuşi în ultima perioadă.
Cele cinci adrese următoarele numere şi date: 169123.03.2009, – 251/22.06.2009 – 362/13.10.2009, – 81117.02.2010 şi – 500127.10.2010.
la care am făcut referire au purtat
Precizăm că toate acestea au fost depuse cu număr de inregistrare la Cancelaria Prezidenţială, fără a fi primit vreun răspuns favorabil.

La toate acestea se adauagă şi cele trei invitaţii la deschiderea lucrărilor Congreselor AFDPR din 17.09.2009 şi 13.09.2010, ambele ţinute la Mamaia, precum şi la Congresul al XVIII-lea al INTER ASSO (Asociaţia Internaţională a Foştilor Deţinuti Politici din fostele ţări comuniste) desfaşurat la Braşov ‘intre 17-22 mai 2010. A fost pentru prima oară când din partea preşedinţiei nu s-a primit nici măcar un mesaj de salut! Mai mult decat atât, la toate congresele noastre internaţionale, lucrările au fost deschise de către preşedinţii statelor respective sau primii miniştri.
Totuşi, nu putem uita faptul câ domnia voastră ati fost primul preşedinte de stat care aţi condamnat comunismul ca fiind un regim ilegitim şi criminal.

Din acest motiv, nutrim ferma convingere că doleanţele noastre nu v-au fost aduse la cunoştinţă.

In eventualitatea extremă, in care vom constata că ne lovim de aceeaşi indiferenţă din partea autorităţilor statului, inclusiv a preşedinţiei, nu ne rămâne decât să procedăm conform hotărârii Comitetului nostru de conducere, in sensul de a face cunoscute problemele cu care ne confruntăm, presei interne şi internaţionale, Asociaţiei INTER ASSO, precum şi unor ambasade cum, sunt cele ale Germaniei, Marii Britanii, Frantei, Suediei, Olandei şi SUA.

Convinşi fiind, că de această ultimă dată vom găsi inţelegerea cuvenită, vă asigurăm Domnule Preşedinte, Traian Băsescu, de totala noastră consideraţie.

Preşedinte, Octav Bjoza

 

– documentul de mai sus poate fi vizualizat sau descarcat din linkul urmator merged_document_3

Comments are closed.
Please click here for