Sesizare Tribunalul Bucureşti

ASOCIAŢIA  FOŞTILOR  DEŢINUŢI  POLITICI

DIN  ROMÂNIA

A.F.D.P.R.

ASSOCIATION  DES  ANCIENS  DETENUS  POLITIQUES  DE  ROUMANIE

               FORMER ROMANIAN  POLITICAL PRISONERS  ASSOCIATION

              Str.Mântuleasa nr.10, 030554 Bucureşti, sector 3, ROMÂNIA, tel.fax.3172317

 

Bucureşti, 6 oct.2010                                                                                                                           Nr. 487

C ă t r e ,

 

TRIBUNALUL BUCUREŞTI

Secţia IV Civilă

Complet fond 3, nr.58-59

 

Referitor: Dosar nr.32824/3/2010, având

termen de judecată 22.10.2010

 

Comitetul de conducere al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România îşi exprimă indignarea şi uimirea faţă de solicitarea Partidului ALIANŢA SOCIALISTĂ, de a-şi schimba denumirea în PARTIDUL COMUNIST ROMÂN.

Să fie loviţi de amnezie, sau mai degrabă sfidează faptul că Partidul Muncitoresc transformat mai târziu în Partidul Comunist a săvârşit prin braţul său criminal SECURITATEA, de-a lungul celor 45 de ani de dominaţie, zeci de mii de asasinate, condamnări la moarte sau la ani grei de temniţă şi munci silnice?

Să se fi uitat că tot ce a avut mai drept, mai sfânt, mai moral această ţară a fost zdrobit de secera şi ciocanul comunist?

Să se fi uitat că numărul locurilor de detenţie politică în România a trecut de cifra de 200, acestea fiind „populate” în timp cu sute de mii de deţinuţi şi deportaţi? Că cei care au scăpat cu viaţă având sănătatea şubrezită au fost marginalizaţi până în decembrie 1989?

Onorată instanţă, având în vedere Raportul Comisiei de Evaluare a Crimelor Comunismului condusă de reputatul politolog şi profesor universitar Vladimir Tismăneanu, în baza căruia Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, la data de 18 decembrie 2006, în Parlamentul României, a condamnat comunismul ca fiind un regim ilegitim şi criminal, vă rugăm respectuos ca la pronunţarea sentinţei să aveţi în vedere poziţia noastră.

 

Cu deosebită stimă,

Preşedinte,

Octav Bjoza

Comments are closed.
Please click here for