ANUNT IMPORTANT

Va invitam la sediul Asociatiei Fostilor Detinuti Politic-Filiala…………………. in vederea primirii Legitimatiei care certifica calitatea dumneavoastra si recunoaste drepturile de care beneficiati.
Legitimatia de elibereaza persoanelor care au calitatea de beneficiari ai Decretului de Lege nr. 118/1990 si sunt membri cotizanti ai A.f.D.P.R.
Aceasta reprezinta mijlocul legal de recunoastere a acestei calitati la nivelul unitatilor administrativ teritoriale, al organelor financiare, al institutiilor bancare si al instantelor judecatoresti.
Legitimatia este o materializare a drepturilor si libertatilor conferite de lege beneficiarilor Decretului de Lege nr. 118/1990 si va onoreaza in pastrarea memoriei celor care s-au jertfit in perioada comunista.
A.F.D.P.R. este institutia reprezentativa care a creat Legea 118/1990, a intervenit in pastrarea si apararea drepturilor membrilor cu calitatea de beneficiar al legii.
Pentru obtinerea legitimatiei de certificat de beneficiari ai Decretului Lege nr. 118/1990, va rugam sa va prezentati la sediul A.F.D.P.R. de luni pana joi, in intervalul orar 10:00-12:00, cu urmatoarele documente:
– Cartea de identitate;
– Decizia Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectii Sociale a judetului;
– O fotografie a titularului de drept.
Drepturile beneficiarilor:
a. asist. med. si medicamente, in mod gratuit si prioritar, atat in tratament ambulatoriu, cat si pe timpul spitalizarilor:
b. transport urban gratuit cu mijl. de transport in comun apartinand soc. cu cap. de stat sau privat(autobuz, troteibuz, tramvai, metrou); in cazul soc. cu cap. privat, costul abon. de transp. se deconteaza integral de la bugetul local al unitatii adm-teritoriale in a carei raza domiciliaza beneficiarul;
c. douasprezece calatorii gratuite, anual, pe calea ferata romana, cu clasa I, pe toate categ de trenuri de persoane, cu mijloace de transport auto sau cu mijl. de transport fluviale, dupa caz, la alegere, folosirea acestora fiind posibila si de catre insotitori, membri de familie, in cadrul numarului de calatorii stabilit pentru titular;
d. un bilet pe an, gratuit, pentru tratament intr-o statiune balneoclimaterica;
e. acordarea la cerere, cu titlu gratuit, a unui loc de veci.
f. gratuitate la plata impozitului pe cladire si auto la primariile de resedinta.

Presedinte A.F.D.P.R.
Sergiu RIZESCU

Comments are closed.
Please click here for